Pri stavbe nového domu alebo pri rekonštrukcii staršieho domu je potrebné už vopred rátať s tým, že niektoré investície nie sú jednorazové a bude ich potrebné po niekoľkých rokoch znova zopakovať. Jednou z takýchto investícií je napríklad aj investícia do fasády. Nádherná nová fasáda môže byť už po pár rokoch znečistená na nepoznanie. A tu prichádza na rad otázka – je nutné investovať do novej fasády alebo postačí oprava fasády, prípadne len jej vyčistenie?
Staviate alebo rekonštruujete dom a práve rozmýšľate nad tým, aká fasáda by bola pre vás najvhodnejšia? Na jednej strane musí byť fasáda moderná, na druhej strane je však potrebné myslieť aj na jej životnosť, odolnosť či možnosti čistenia. Aká moderná fasáda je teda pre vás tá pravá?
Pri stavbe alebo rekonštrukcii domu sa skôr či neskôr začnú majitelia zaoberať aj otázkou, aká fasádna farba je pre nich najlepšou voľbou. Najčastejšie sa používa buď akrylátová fasádna farba alebo silikónová fasádna farba. V tomto článku sa bližšie zameriame na druhú možnosť – teda na silikónové fasádne farby. Viete, aké sú ich výhody a nevýhody?
Veľa majiteľov domov zaujíma, ako na odstránenie rias z fasády. Ak uvažujete nad samo-experimentom čistenia fasády, tak je to jedna z možností, ktorú ale neodporúčame.
Pri voľbe omietky je dôležitý jej výber a typ. Ak patríte k ľuďom, ktorí si vybrali silikónovú omietku, tak je to určite dobrá voľba. Silikónová omietka je na báze silikónových živíc a syntetických polymérov, vďaka čomu má vyššiu schopnosť absorbovať vlhkosť.
Rekonštrukcia domu prináša so sebou nemalé finančné náklady. Jednou z najnákladnejších častí rekonštrukcie je nepochybne aj maľovanie fasády. Ak chcete zvládnuť rekonštrukciu čo najefektívnejšie, premyslite si už vopred, či je maľovanie fasády naozaj nevyhnutné. A aká je vlastne cena za maľovanie fasády?

PÁČIA SA VÁM TIETO ČLÁNKY?

Budeme radi, ak nám zanecháte svoju emailovú adresu, aby sme vám mohol zasielať dôležité informácie pravidelne.

Vybrané:

predtym potom

Ako vám vyčistíme fasádu za jeden deň.

Pred každým čistením fasády vám ponúkneme skúšobnú vzorku priamo na Vašej fasáde. Skúšobnú vzorku robíme bezplatne a môžete si ju vyžiadať telefonicky alebo prostredníctvom nášho kontaktného formuláru. Prostredníctvom vzorovej plochy môžete okamžite vidieť výsledok vyčistenia Vašej fasády a zároveň Vám priamo predložíme predbežnú cenovú ponuku na vyčistenie celej fasády.

Čítať viac »
89

Farba na dom cena

Jednou z najväčších investícií pri stavbe alebo prestavbe rodinného domu je jednoznačne aj nová fasáda. Mnoho majiteľov domov však zabúda na to, že aj keď majú nádhernú novú fasádu, je potrebné sa o ňu pravidelne a dôkladne starať. A práve z tohto dôvodu sa častokrát stáva, že už po pár rokoch je fasáda znečistená tak, že nenájdete ani stopy po jej niekdajšej peknej farbe. Čo robiť v takomto prípade? Je nutné fasádu nanovo premaľovať?

Čítať viac »
59

Umývanie fasády môže zvýšiť cenu vašej nehnuteľnosti

Aktuálny realitný trh naozaj praje všetkým tým, ktorí sa rozhodnú predať svoju nehnuteľnosť. Dopyt je vysoký a spolu s ním nezastaviteľne rastú aj ceny bytov a rodinných domov. Ak patríte k majiteľom, ktorí plánujú predať svoj rodinný dom, máme pre vás zaujímavý tip. Vedeli ste, že umývanie fasády môže zvýšiť cenu vašej nehnuteľnosti až o niekoľko percent?

Čítať viac »

Ukážka čistenia zdarma

Získajte ukážku čistenia priamo u vás doma. Úplne ZDARMA. Nemusíte čakať, stačí vyplniť kontaktný formulár.