Znečistená fasáda je nočnou morou každého majiteľa domu či bytu. Nový fasádny náter totižto znamená aj vysokú finančnú investíciu. A tak sa často stáva, že majiteľ sa rozhodne vyčistiť svoju fasádu svojpomocne za oveľa menšie náklady. Na trhu sa momentálne nachádza viacero čistiacich prostriedkov určených na čistenie fasád, avšak toto riešenie nie je vždy tou najlepšou voľbou. Tak teda, čím čistiť fasádu?
Ak plánujete rekonštrukciu domu, pravdepodobne sa skôr či neskôr dostanete aj k otázke, či je potrebné rekonštruovať aj fasádnu omietku. Brúsenie starej omietky a následné nanesenie nového fasádneho náteru môže byť značnou investíciou a práve preto je vždy dobré prehodnotiť, či je úplná rekonštrukcia fasády vo vašom prípade naozaj nevyhnutná.
Aktuálnym trendom v oblasti architektúry je jednoznačne minimalizmus. A čo sa k minimalistickej architektúre hodí viac než biela fasáda? Biela fasáda domu už na prvý pohľad pôsobí jasne a čisto, menšie domy vďaka nej pôsobia väčším dojmom. Ďalšou výhodou, ktorú poskytuje biela fasádna farba, je, že nechá iným výrazným prvkom vášho domu priestor, aby vynikli. Takýmto prvkom môžu byť napríklad výrazné okenné rámy, moderné štuky a ďalšie, napríklad tehlové alebo sklenené prvky vášho domu.
Púšťate sa do renovácie vášho bývania a premýšľate nad tým, ako odstrániť starú omietku z fasády? Ako prvé je potrebné zamyslieť sa nad tým, či je odstránenie omietky nevyhnutné. Ak totiž plánujete odstrániť starú omietku, musíte rátať s nákladmi nielen na jej odstránenie, ale tiež s nákladmi na novú fasádnu omietku. Tieto náklady sa pritom môžu vyšplhať až na niekoľko desiatok eur za meter štvorcový.
Majitelia domov sa pre nepekný vzhľad fasády rozhodnú pre ťahanie novej omietky. Ťahanie novej omietky je vhodné riešenie hlavne vtedy, ak fasáda je už znehodnotená, má trhliny alebo začína odpadávať.
V praxi sa stretávame s rôznymi typmi fasád ako napríklad akrylové, silikónové, silikátové alebo dekoratívne fasády.

PÁČIA SA VÁM TIETO ČLÁNKY?

Budeme radi, ak nám zanecháte svoju emailovú adresu, aby sme vám mohol zasielať dôležité informácie pravidelne.

Vybrané:

39 scaled

Čistenie fasád – 3 najčastejšie otázky a odpovede – 2. časť

V prvej časti tohto článku sme sa pozreli na 3 najčastejšie otázky, na ktoré sa nás pýtate. Sú to zväčša tie, čo je vlastne čistenie fasád, prečo by sa vôbec mali fasády čistiť a koľko také čistenie stojí, prípadne ako často je potrebné ho opakovať. Dnes sa teda pozrieme na ďalšie 3 otázky, ktoré nám od vás chodia najčastejšie.

Čítať viac »
85

Fasádna omietka – Prečo je špinavá a ako ju vyčistiť?

Fasádna omietka je jednou z najväčších investícií, ktoré musí každý majiteľ urobiť pri stavbe alebo rekonštrukcii nového rodinného domu. Ak sa však majitelia nevenujú pravidelnej údržbe fasády, častokrát sa stáva, že nová fasáda je už po niekoľkých rokoch špinavá na nepoznanie. V takomto prípade je dobré vedieť dôvody znečistenia fasády ale tiež spôsoby, akými je možné znečistenú fasádu vyčistiť.

Čítať viac »
65

Silikónová fasádna farba

Pri stavbe alebo rekonštrukcii domu sa skôr či neskôr začnú majitelia zaoberať aj otázkou, aká fasádna farba je pre nich najlepšou voľbou. Najčastejšie sa používa buď akrylátová fasádna farba alebo silikónová fasádna farba. V tomto článku sa bližšie zameriame na druhú možnosť – teda na silikónové fasádne farby. Viete, aké sú ich výhody a nevýhody?

Čítať viac »

Ukážka čistenia zdarma

Získajte ukážku čistenia priamo u vás doma. Úplne ZDARMA. Nemusíte čakať, stačí vyplniť kontaktný formulár.