Jednou z najväčších investícií pri stavbe alebo prestavbe rodinného domu je jednoznačne aj nová fasáda. Mnoho majiteľov domov však zabúda na to, že aj keď majú nádhernú novú fasádu, je potrebné sa o ňu pravidelne a dôkladne starať. A práve z tohto dôvodu sa častokrát stáva, že už po pár rokoch je fasáda znečistená tak, že nenájdete ani stopy po jej niekdajšej peknej farbe. Čo robiť v takomto prípade? Je nutné fasádu nanovo premaľovať?
To, že stavba alebo rekonštrukcia domu so sebou primáša nemalé finančné náklady, azda ani nemusíme hlbšie rozoberať. Všetkým, ktorí si týmto celým procesom prešli, je to úplne jasné. Jednou z najväčších investícií, ktoré budete musieť pri stavbe alebo prestavbe domu urobiť, je nová fasáda. Cena fasády za m2 začína na 16 eurách. Pri novom dome sa tejto investícii žiaľ nevyhnete. Pokiaľ ale dom iba rekonštruujete, máme tu pre vás tip, ako ušetriť až 70% nákladov na fasádu.
Zvažujete práve aká fasáda by bola pre váš dom tá najvhodnejšia? Pripravili sme pre vás rýchly prehľad, kde si môžete pozrieť, aké fasády sú teraz najobľúbenejšie, ale aj to aké sú ich výhody a nevýhody.
Pri stavbe alebo rekonštrukcii domu je jednou z najväčších položiek práve fasádna omietka. Niet preto divu, že množstvo majiteľov hľadá najlacnejšie fasádne omietky na trhu, aby ušetrili aspoň časť nemalých nákladov. V našom článku sa dozviete v akých cenových reláciách sa pohybujú tie najlacnejšie fasádne omietky. Ale prezradíme vám, že existuje dokonca ešte lacnejšia alternatíva. Ak ste teda zvedavý, čítajte ďalej.
Fasádna omietka je jednou z najväčších investícií, ktoré musí každý majiteľ urobiť pri stavbe alebo rekonštrukcii nového rodinného domu. Ak sa však majitelia nevenujú pravidelnej údržbe fasády, častokrát sa stáva, že nová fasáda je už po niekoľkých rokoch špinavá na nepoznanie. V takomto prípade je dobré vedieť dôvody znečistenia fasády ale tiež spôsoby, akými je možné znečistenú fasádu vyčistiť.
Staviate alebo rekonštruujete dom a v rámci prípravy fasády hľadáte info, aké sú približné ceny za fasádne farby? Alebo hľadáte inú – lacnejšiu alternatívu k fasádnym farbám? Ak ste na niektorú z týchto otázok odpovedali „áno“, potom je tento článok určený práve vám.

PÁČIA SA VÁM TIETO ČLÁNKY?

Budeme radi, ak nám zanecháte svoju emailovú adresu, aby sme vám mohol zasielať dôležité informácie pravidelne.

Vybrané:

37 scaled

Sivé fasády domov

Sivé fasády domov sú momentálne veľmi obľúbené. Svoju popularitu si zaslúžili najmä vďaka svojej neutralite, ale tiež vďaka modernému, dokonca niekedy až futuristickému, vzhľadu, ktorý s ich použitím viete vytvoriť. Sivá fasáda domu vám tiež otvorí možnosti pre rôzne kombinácie. Akýkoľvek kontrastný materiál si k nej zvolíte, takmer vždy to bude vyzerať perfektne. Sivú fasádu môžete doplniť napríklad o veľké a výrazné sklenené či betónové prvky, rovnako ako aj o prírodné materiály, ako sú kameň a drevo. Výsledkom bude vždy veľmi štýlový vzhľad.

Čítať viac »
13

Aký je rozdiel v nákladoch našich klientov?

Pracujeme s jedinečnými, nami vytvorenými teleskopickými ramenami, namiesto stavania lešenia. Toto šetrí čas aj Vaše peniaze. Žiadne zdĺhavé obstavanie lešením alebo nemotorné pojazdné plošiny nepotrebujeme, pomocou našich ramien vieme celý proces skrátiť na jeden deň. Vieme optimalizovať čistenie iba na znečistené plochy, netreba čistiť každú stranu domu. Toto sa pri novom nátere vôbec nedá, farebné rozdiely by boli škaredé. Našou technológiou predlžujeme nielen estetické ale aj funkčné vlastnosti fasády na ďaľšie roky – to šetrí peniaze, veľa peňazí!

Čítať viac »
43

Čo robiť, ak je vaša vonkajšia omietka špinavá?

Konečne máte krásny rodinný dom, na ktorý ste hrdý, vysnívanú záhradu, do ktorej ste investovali veľa času, energie i financií, no po pár rokoch vám celkový dojem predsa len niečo kazí. Vonkajšia omietka, ktorá bola pri stavbe domu nemalou investíciou, je zrazu špinavá na nepoznanie. A to samozrejme začne trápiť každého majiteľa domu. Čo sa teda dá robiť, keď je fasáda domu znečistená?

Čítať viac »

Ukážka čistenia zdarma

Získajte ukážku čistenia priamo u vás doma. Úplne ZDARMA. Nemusíte čakať, stačí vyplniť kontaktný formulár.