Farba na omietku by sa mala vždy vyberať podľa typu stavby a tiež podľa okolia, v ktorom sa daná stavba nachádza. Samozrejme, svoju úlohu pri výbere zohrajú aj aktuálne trendy či obľúbené farby majiteľa, no hlavnú úlohu by mala vždy hrať estetickosť a funkčnosť.
Pri stavbe alebo rekonštrukcii domu majitelia častokrát počúvajú, že fasáda je jednou z najdrahších položiek, na ktoré musia myslieť. Nemusí to však byť vždy tak. Ak práve staviate úplne nový dom, samozrejme, budete naň musieť natiahnuť novú fasáda – tu sa fasáda cena za m2 pohybuje okolo 16 eur.
Vyberáte si práve fasádne farby pre váš nový domov? Poradíme vám, čo všetko by ste mali pri výbere zvážiť.
Strojové omietky sú jednou z možností, ktoré majitelia zvažujú pri stavbe alebo rekonštrukcii svojho domu. Ak je totižto potrebné urobiť na dome úplne novú fasádu, strojové omietky sú samozrejme rýchlejším riešením, než ručné omietanie fasády. Na druhej strane, aby bola strojová omietka naozaj kvalitne prevedená, je potrebné zavolať si profesionálnu firmu, ktorá má výkonné a certifikované stroje, ale aj odborné skúsenosti. Nuž a to so sebou prináša aj vyššie náklady.
Prítomnosť vtákov a hlavne ich stavanie hniezd spôsobuje majiteľom domov, ale aj bytov, značné starosti. Vo väčšine prípadov je priebeh rovnaký. Majiteľ investuje nemalé financie do novej fasády a onedlho sa mu práve na túto novú fasádu nasťahujú aj noví „nájomníci“ – vtáky. Títo nájomníci so sebou prinášajú nepríjemnosti v podobe znečisťovania fasády (ale aj okolia) vtáčím trusom. Znečistenie tiež vzniká v dôsledku materiálov, z ktorých si vtáky svoje hniezda stavajú a tými sú napríklad slama, hlina a opäť – trus. Existuje vôbec účinná ochrana fasády proti vtákom? A čo robiť, keď už stihli vašu fasádu znečistiť?
Pri výbere novej fasády sa majitelia domov zväčša rozhodujú medzi dvoma druhmi fasád, a to konkrétne medzi akrylátovou a silikónovou omietkou. Každá z nich má svoje výhody aj nevýhody, o ktorých si povieme viac v tomto článku. Okrem výhod a nevýhod môže však u majiteľov zavážiť aj cena. V tomto smere má jednoznačne prvenstvo akrylátová omietka, ktorej cena je výrazne nižšia než pri silikónovej omietke.

PÁČIA SA VÁM TIETO ČLÁNKY?

Budeme radi, ak nám zanecháte svoju emailovú adresu, aby sme vám mohol zasielať dôležité informácie pravidelne.

Vybrané:

37 scaled

Vonkajšia omietka cena

Niektorí majiteľa domov sa kvôli špinavej fasáde rozhodnú pre zhotovenie novej vonkajšej omietky. Nová vonkajšia omietka je samozrejme riešenie, ale časovo aj finančne veľmi náročné.

Čítať viac »
21 scaled

Aká farba na omietku je najvhodnejšia?

Farba na omietku by sa mala vždy vyberať podľa typu stavby a tiež podľa okolia, v ktorom sa daná stavba nachádza. Samozrejme, svoju úlohu pri výbere zohrajú aj aktuálne trendy či obľúbené farby majiteľa, no hlavnú úlohu by mala vždy hrať estetickosť a funkčnosť.

Čítať viac »

Ukážka čistenia zdarma

Získajte ukážku čistenia priamo u vás doma. Úplne ZDARMA. Nemusíte čakať, stačí vyplniť kontaktný formulár.